Hoe wordt rioolinspectie uitgevoerd?

Bij THS voeren we dagelijks diverse soorten inspectie uit. Sommige locaties zijn goed toegankelijk maar dat is bij ondergrondse leidingen en ruimtes zeker niet altijd het geval. Om te bepalen of er riolering onderhoud nodig is voeren we eerst een inspectie uit. Dan weten we niet alleen welke werkzaamheden nodig zijn, we weten ook wat niet direct nodig is. Door periodiek een rioolinspectie uit te voeren kunnen we onderhoud efficiënt inplannen waarmee uitgebreide renovatie minder vaak nodig is. Hoe dit soort rioolinspectie werkt leggen we in het kort uit op deze pagina. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld onderhoud aan een septische put. Neem voor maatwerk advies contact op met onze adviseurs.

Hoe werkt rioolinspectie?

Riolering is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van onze samenleving. Het heeft de wijze waarop steden worden ingericht verandert, ook heeft het de hygiëne sterk bevordert. Riolering werkt zo goed dat je pas merkt dat het aanwezig is op het moment dat er iets niet goed functioneert. THS kan rioolinspectie uitvoeren als er werkzaamheden nodig zijn, het kan ook preventief plaatsvinden om bijvoorbeeld verstopping te voorkomen of om infiltratie op te sporen. Er zijn diverse middelen die we inzetten tijdens de inspectie zoals:

  • Een visuele inspectie waarbij foto- en video materiaal wordt verzameld.
  • Een meting van de betondekking. Door de betonlaag in te hakken bepalen we waar het gezonde beton zich bevindt.
  • De maten van de buizen kunnen via een BOB meting of een GPS meting worden bepaald.
  • Een 3D scan van de buis voor een nauwkeurige meting.

Naast rioolinspectie zijn deze methoden eveneens van toepassing op kelder- en put inspectie. Zo wordt het snel duidelijk welke werkzaamheden er noodzakelijk zijn en wat er optioneel is. Zo is het mogelijk om een nauwkeurige tijdsplanning inclusief budgettering te bepalen.

Onderhoud, renovatie en infiltratie

Als er vervuiling aan de oppervlakte gehecht is dan kunnen we dit reinigen, dit vindt in ruimtes met beperkte diameter geautomatiseerd plaats. Hiervoor maken we gebruik van een TSSR. Bij uitvoerige riool- of putrenovatie is het nodig om een deel van het beton te vernieuwen, schade te herstellen en een nieuwe putcoating aan te brengen. Na de eerste inspectie kunnen we precies zien in welke staat het riool, put of kelder zich bevindt. Zo kan bodemwater een uitdaging vormen. Wat is infiltratie? Dit staat voor het water uit de bodem die door het beton dringt en aan de binnenzijde voor vochtige wanden zorgt. Ook dit kunnen we herstellen door onder de coating een droge laag aan te brengen.

Wacht niet te lang met rioolinspectie of put onderhoud. Zo voorkom je problemen en mogelijk hoge kosten op termijn. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven bij THS putrenovatie.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!