Verschil tussen riolering onderhoud en renovatie

Bij het uitvoeren van een rioolinspectie komt regelmatig de vraag boven tafel of onderhoud en renovatie hetzelfde betekent. Het korte antwoord hierop is “nee, dat is niet hetzelfde”. Een meer uitgebreid antwoord over riolering onderhoud en renovatie geven we op deze pagina. Uiteindelijk begint alles van een putcoating tot aan schade herstel met een inspectie. Dit stelt ons in staat de werkzaamheden in kaart te brengen en de kosten nauwkeurig te berekenen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact op met een adviseur van THS.

Wat levert riool inspectie op?

Als eerste zal er een riool- of put inspectie plaatsvinden. Hiervoor gaan we in het riool of maken we gebruik van camera’s en meetapparatuur. Bij deze inspectie beperken we ons niet alleen tot de visuele kenmerken maar we controleren ook de kwaliteit van het beton en voeren diverse metingen uit. Op basis van deze informatie en data over de constructie kunnen we tot een onderhoudsplan komen.

Riolering onderhoud

Als er sprake is van vervuiling aan de binnenzijde dan reinigen we de oppervlakte. Als de buis of ruimte kleiner is dan 3 meter diagonaal dan gebruiken we hiervoor onze TSSR. Hiermee is het mogelijk om een intensieve oppervlaktereiniging uit te voeren. Als dit mogelijk blijkt te zijn dan zal ons team de reiniging uitvoeren. Eventuele schade wordt hersteld. Riolering onderhoud kan doorgaans snel worden gerealiseerd zodat het systeem snel weer operationeel is.

Riolering renovatie

Bij schade, infiltratie of slijtage is er wellicht meer nodig dan een oppervlakkige reiniging met licht onderhoud. Onze TRRS is naast reiniging eveneens in staat om ruimtes tot 3 meter automatisch van een mortel coating te voorzien. Als de diameter groter is dan doen we dit handmatig. Bij een vochtige wand is deze methode niet geschikt. Wat is infiltratie? In dit geval is er sprake van doorslaand vocht dat afkomstig is van het grondwater. Dit is te herstellen door eerst droog mortel aan te brengen en vervolgens de coating te spuiten. Zo is er voor iedere uitdaging een passende oplossing.

Ook voor ander onderhoud

Naast riolering onderhoud voeren we ook kelder- en put onderhoud uit. THS beschikt over alle materialen en expertise om projecten ondergronds aan te pakken. In alle gevallen begint het traject met een grondige inspectie. Als we dit periodiek uitvoeren dat kunnen we een beroep doen op bestaande data uit het verleden waarmee het proces versneld wordt. Denk aan het onderhoud van een septische put. Deze constructie is voor een deel zelfvoorzienend en kan voor een lange periode onderhoudsvrij werken. Mocht het toch nodig zijn om extra werkzaamheden uit te voeren dan kun je op THS putrenovatie rekenen. Bel of mail ons voor meer informatie.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!