Hoe werkt putcoating?

Als bij put inspectie blijkt dat de wanden zijn aangetast dan is het mogelijk om een nieuwe coating aan te brengen. Dit is niet alleen een oplossing die langdurig stand houdt, het is tevens een karwei dat snel geklaard kan worden door de specialisten van THS. Meer over de werkwijze bij putcoating en de voordelen hiervan leggen we uit op deze pagina. Neem voor een afspraak of meer informatie direct contact met ons op.

Wat is putcoating?

Het coaten van een put of kelder valt onder de noemer putrenovatie. Het betreft een ingrijpende verbetering aan het object die dankzij de methoden die we toepassen snel worden uitgevoerd. Dat is een goede zaak want het is uiteraard de bedoeling om een put of kelder snel weer te gebruiken. Putcoating is een proces dat op meerdere manieren wordt uitgevoerd. Laten we eerst de TSSR methode in het kort beschrijven.

Als de put of kelder een diameter heeft van 3 meter of minder dan is het mogelijk om onze TSSR in te zetten. Dit is een machine die voorzien is van 2 armen die roteren. Hier zijn freesnozzles op geplaatst die nauwkeurig op de juiste afstand in te stellen zijn. Met een lier verplaatsen we de TSSR verticaal. We reinigen met hogedruk die tot 400 bar gaat. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een goede ondergrond waar we de mortel coating op aanbrengen. Voor de HDS-jet methode is het mogelijk om straalgrit toe te voegen.

Als het grotere putten of kelders betreft dan zullen we handmatig te werk gaan op basis van hogedruk reiniging en stralen. Naast reiniging zullen we mogelijk aanwezige schade herstellen. Voegen die zijn aangetast dichten we met de hand en als er lekkages aanwezig zijn dan verhelpen we deze. Als de ruimte een diameter heeft van 3 meter of minder dan kunnen we dit proces ook automatisch uitvoeren.

Als de wanden vochtig zijn geworden wegens infiltratie van het grondwater dan hebben we hier een speciale methode voor om een beschermende coating aan te brengen. Wat is infiltratie? In het kort is dit het grondwater dat zich langzaam nestelt in de poriën van de put of kelder en zo de integriteit van het bouwwerk aantast. Informeer naar de mogelijkheden voor putcoating bij infiltratie.

THS putrenovatie en totaal oplossingen

Onder put onderhoud vallen meerdere werkzaamheden die we graag voor onze klanten verzorgen. Onder een put verstaan we bijvoorbeeld ook onderhoud van een septische put. Ook andere ondergrondse objecten kan ons team aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan riolering onderhoud. Hier zal eerst een grondige rioolinspectie aan voorafgaan. Zo brengen we in kaart in welke staat het riool verkeert en welke werkzaamheden er nodig zijn om de riolering weer in goede staat te brengen.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!