WATER INFILTRATIE

Een veel voorkomend probleem in het riool is water infiltratie. THS heeft diverse mogelijk heden in huis om lekkage te-dichten.

Doorzweten:

Door constante grondwater druk kan een put wand gaan “zweten”. Op den duur kunnen hier groteren lekkages ontstaan. Ook is het niet mogelijk om op een “zwetend” oppervlak een coating aan te brengen.

Onze oplossing hiervoor is Ergelit 10F rapid droogmortel. Deze mortel wordt droog op de put wand gewreven en verdicht deze. Vervolgens kan er een coating overheen worden aangebracht.

Lekkage door voegen:

De stenen in gemetselde putten worden nauwelijks aangetast maar de voegen van het metselwerk worden wel “op gevreten”. Hierdoor kunnen lekkages optreden.

Onze oplossing hiervoor is Ergelit 10S special dit is een zeer snelle mortel die instaat is lichte water infiltratie te stoppen. Voegen kunnen we daarna veder herstellen met een H2S resistente mortel.

Lekkage door scheuren of mechanische schade:

Scheuren in de put wand kunnen ontstaan door wortel ingroei, verkeer belasting of mechanische schade.

Onze oplossing hiervoor is Ergelit 10SD dit is een snel uithardende mortel die zich nauwelijks laat ontmengen. De scheur word eerst in geslepen of uitgehakt. vervolgens wordt de lekkage naar een punt gebracht met behulp van Ergelit 10S special. Vaak ontstaat dan een “spuiter” omdat de grondwaterdruk naar een punt wordt gebracht. Deze “spuiter” kunnen we dan dicht zetten met Ergelit 10SD.

Lekkage langs door voeren en grote waterdruk:

Regelmatig komen we achteraf aangebrachte afvoer pijpen tegen die lekken tussen boorgat en pijp. Omdat er geen goede hechting tussen de betonen muur en de kunstof pijp kan worden gecreëerd met mortel is dit moeilijk af te dichten.

Onze oplossing hiervoor is injecteren met de Hermes-WS Quick dit is een snel reagerende tweecomponenten PU-injectiehars met een lage expansie.

Voor grotere lekkages hebben we de beschikking en kennis over sterk expanderende PU-injectiehars die we door middel van patronen, handpomp of elektrische pomp kunnen injecteren. eventueel met een Gel er door heen om een permanente verdichting te krijgen.

Heeft u een probleem of vraag? Neem contact op.

CONTACT OPNEMEN? KLIK HIER
Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!
0
GEPLANDE PROJECTEN
0
AFGERONDE PROJECTEN
0
GETRAINDE PROFESSIONALS

OVER THS B.V.

THS B.V. is een VCA* gecertificeerde onderneming met veelzijdige projecten op het gebied van rioolrenovatie, industriële coating, verkeer en verhuur.

De werkzaamheden variëren van het coaten van rioolgemalen, reparatie en in kaart brengen van riolering, het verhelpen van rioolproblemen alsmede reiniging en reparatie.

Op het gebied van verkeersveiligheid hebben wij de beschikking tot het leveren en plaatsen van afzetmaterialen, bebordings-/actiewagens, pijlwagens, tekstkarren en het inzetten van beroepsverkeersregelaars.

THS Industriële coating
THS Materieelverhuur
THS Verkeerstechnieken
Meer info
over THS B.V.