Wat kun je doen aan water infiltratie?

Een riool, put of kelder wordt onder de grond geplaatst. In de bodem bevindt zich van nature vocht dat na verloop van tijd in de wanden van deze constructies doordringt. Dit wordt water infiltratie genoemd. Als een riool of ander type constructie niet regelmatig gecontroleerd wordt dan kan er schade ontstaan die niet eenvoudig te repareren valt. Laat daarom periodiek rioolinspectie uitvoeren door de specialisten van THS. Op deze pagina lees je meer over de gevolgen van infiltratie en de methoden die we toepassen om deze schade te herstellen.

Wat is infiltratie?

In de aarde is grondwater aanwezig. Dit grondwater kan door de hoge druk in de poriën van beton dringen. Wat is infiltratie? De wanden van riolen, putten of gemaalkelders kunnen gaan ‘zweten’ door het vocht. Dit soort gebreken komen tijdens put inspectie aan het licht. Het is goed om infiltratie in een vroeg stadium te constateren zodat je op tijd kunt ingrijpen. Zo kan infiltratie bijvoorbeeld leiden tot aantasting van de voegen waardoor lekkages ontstaan.

Renovatie biedt veiligheid

Andere oorzaken naast infiltratie zijn bijvoorbeeld wortelgroei, bovenmatige belasting van het bouwwerk of schade die ontstaan is tijdens het gebruik. Na inspectie zullen we riolering onderhoud uitvoeren op basis van de meest geschikte methode. Zo werken we met Ergelit 10S Special mortel. Deze mortel kan lichtere vormen van water infiltratie direct een halt toeroepen. Vervolgens zullen we de voegen herstellen met een H2S resistente mortel. Dit betekent dat waterstofsulfide niet langer door de wanden kan dringen.

Oorzaken van lekkage

Er zijn andere oorzaken van overlast en schade die bij rioolonderhoud en put onderhoud aan het licht komen. Zo kunnen afvoerpijpen die later zijn aangebracht voor lekkage zorgen. Er is dan geen optimale hechting mogelijk tussen de muur van beton en de pijp van kunststof. Dit kan THS oplossen door de hechtingen te injecteren met Hermes-WS Quick. Dit is een twee-componenten PU-injectiehars met een lage expansie. Als er grotere lekkages aanwezig blijken te zijn bij riool- of putrenovatie werken we met sterk expanderende PU-injectiehars. In combinatie met gel is het mogelijk om een permanente verdichting tot stand te brengen.

Meer dan riool infiltratie

Vanwege de grote oppervlakte komt infiltratie met name voor bij rioleringen. Daarnaast komen we het ook regelmatig tegen in putten zoals bij onderhoud van een septische put. In dat geval zullen we eerst de schade opnemen. Vochtige wanden behandelen we met een grondlaag zodat de toplaag goed kan hechten. Op een vochtige ondergrond zou dit namelijk niet mogelijk zijn. Heb je nog vragen over putcoating of waterinfiltratie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. THS levert maatwerk in iedere situatie.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!