Hoe werkt onderhoud aan een septische put?

In een septische put zuiveren bacteriën het afvalwater, daardoor zal het water dat in het riool komt minder vervuild zijn. Er zijn diverse omstandigheden die ervoor zorgen dat de afbraak van stoffen niet optimaal verloopt. Dit zal leiden tot verstoppingen in de afvoer. Onderhoud aan een septische put is daarom van belang. Een put inspectie door de specialisten van THS laat snel zien of er gebreken zijn. We zorgen vervolgens voor een duurzame oplossing. Hoe dit in zijn werk gaat leggen we uit op deze pagina. Of plan direct een afspraak in, neem hiervoor contact met ons op.

Hoe werkt onderhoud septische put?

De eerste stap bij put onderhoud is een grondige inspectie. Het is aan te bevelen om dit eenmaal per jaar te laten doen. THS controleert standaard zaken als de stabiliteit die de tank heeft, hoe dik de laag afval is, welke kleur het uitgaande water heeft etc. Preventieve controle voorkomt het legen van de put.

Zorg voor een goede biocultuur

Een septische put werkt op basis van bacteriën. Of beter gezegd; bacteriën voeren het voornaamste werk uit. Het is mogelijk om additieven toe te voegen, die worden ook wel biologische activatoren genoemd.

Na verloop van tijd zal er verder onderhoud aan de septische put nodig zijn. Slib gaat zich ophopen, bacteriën zijn niet in staat om dit af te breken wat leidt tot verstopping. De put legen biedt dan de oplossing, dit is wel een kostbare handeling. Dit is niet geheel te voorkomen, de frequentie van het legen zal echter wel aanzienlijk lager liggen als er regelmatig onderhoud wordt gepleegd.

Andere zaken om rekening mee te houden

Naast vervuiling en schade in de put kan er ook infiltratie plaatsvinden. Dit zal bij een periodieke inspectie naar voren komen. Wat is infiltratie? Grondwater oefent druk uit op de wanden van de put en zal door de poriën van de wand heen sijpelen. Daardoor wordt het beton aan de binnenzijde vochtig. Als dit tijdens put- of rioolinspectie het geval mocht zijn dan heeft THS de kennis in huis om dit vakkundig op te lossen. Door een droogmortel aan te brengen en vervolgens een nieuwe putcoating aan te brengen kunnen we ook vochtige oppervlakken behandelen met deze methode.

Vertrouw op de specialisten van THS

Net zoals bij riolering onderhoud van toepassing is kun je onderhoud aan de septische put het beste uitbesteden aan vakmensen. Dit geldt uiteraard voor professionele installaties maar ook particuliere eigenaars doen er goed aan om hiervoor een ervaren bedrijf in te schakelen. Dan weet je zeker dat de putrenovatie vakkundig wordt uitgevoerd met een minimum aan overlast, stank en andere viezigheid. Informeer bij THS naar de mogelijkheden en tarieven.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!