Waarom is put onderhoud belangrijk?

Uit het oog, uit het hart. Dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor gebruiksartikelen. Zo wordt een loodgieter pas ingeschakeld als het toilet overstroomt. Periodieke rioolinspectie kan dit soort onverwachte situaties helpen te voorkomen. Faciliteiten die onder de grond worden aangelegd zullen na verloop van tijd slijtage ondervinden of beschadigd raken. Daarom is put onderhoud belangrijk. Als mankementen tijdig ontdekt worden en hersteld dan is er minder behoefte aan uitgebreide putrenovatie. Hoe dit werkt lees je op deze pagina. Neem voor een offerte op maat geheel vrijblijvend contact met ons op, het team van THS staat voor je klaar.

Wat is het doel van put onderhoud?

Het voornaamste doel van put onderhoud is het beoordelen van de kwaliteit en staat van onderhoud in een put, gemaalkelder of riool. Soms kunnen kleine verbeteringen al een grote impact hebben. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud van een septische put waarbij er nieuwe bacteriën worden toegevoegd. Zo kan er meer afval worden verwerkt wat verstoppingen voorkomt. Het is eveneens mogelijk dat we constateren dat er infiltratie plaatsvindt. Als dit het geval is dan is het van belang om snel actie te ondernemen. Anders loop je namelijk het risico op verdere schade en daarmee hogere kosten voor reparatie of renovatie. Maar wat is infiltratie precies?

Hoe werkt infiltratie?

Grondwater laat zich niet zomaar stoppen door beton in de aarde. Bij infiltratie zal vocht vanuit de bodem door de laag beton dringen met als resultaat vochtige wanden. Dit proces is niet omkeerbaar maar is wel op te lossen. Dit doen we bij THS door eerst een grondlaag aan te brengen die droog is en deze laag vervolgens af te werken met putcoating. We gebruiken hiervoor hoogwaardige mortel die een langdurig resultaat tot stand brengt.

THS voor riolering en put onderhoud

Naast werkzaamheden aan diverse soorten putten en kelders verzorgt THS ook riolering onderhoud voor een uiteenlopend scala aan opdrachtgevers. Dit kan in persoon of met camera’s worden uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld scheuren zijn ontstaan door wortelgroei of mechanische schade dan kunnen we dit repareren met Ergelit 10S Special. Kieren die overblijven dichten we met Ergelit 10SD. Lastige hechtingen lossen we op met PU-injectiehars.

Liever inspectie dan inzakken

Het komt regelmatig voor dat structuren onder de grond plotseling inzakken of breken. Dit kan het gevolg zijn van infiltratie maar ook van andere omstandigheden zoals een te hoge belasting van boven of mechanische schade aan de binnenzijde. Tijdens een grondige put inspectie komen dergelijke gebreken aan het licht. Wil je een put, riool of kelder laten controleren door experts? Neem dan vrijblijvend contact op met THS putrenovatie.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!