Wat is infiltratie?

Bij rioolinspectie zijn er een aantal gebreken die steeds opnieuw terugkeren. Wortelgroei bijvoorbeeld of mechanische schade die van binnenuit is ontstaan. Voor zowel riolen als putten en kelders is infiltratie een probleem dat vaak voorkomt. Gelukkig is dit een gebrek dat we kunnen verhelpen mits de juiste methode wordt toegepast. THS putrenovatie is specialist in het uitvoeren van deze werkzaamheden, daarbij werken we met de beste materialen zoals Ergelit 10S Special en Ergelit 10F Rapid mortel. Wat is infiltratie en waarom is het van belang om dit in een vroeg stadium te ontdekken? Dat en meer leggen we uit op deze pagina, neem voor advies op maat contact op met één van onze medewerkers.

Wat is infiltratie?

Grondwater oefent druk uit op wanden van beton. Als het water doordringt in het beton dan spreken we van infiltratie. De wanden worden vochtig aan de binnenzijde. Dit kan in een kelder leiden tot een muffe lucht en schimmel, het kan daarnaast additionele schade veroorzaken en de draagkracht van het geheel reduceren. Daarom is periodieke put inspectie van belang, zo kunnen we constateren of de wanden ‘zweten’. Als dit het geval is dan verhelpen we dit snel door gebruik te maken van de juiste techniek en materialen.

Hoe wordt infiltratie verholpen?

Het is niet mogelijk om een vochtige wand van standaard putcoating te voorzien. Dit zal namelijk niet goed hechten omdat de ondergrond nat is. Daarom gebruikt THS hiervoor Ergelit 10F Rapid droogmortel. Dit is een type mortel die we droog op de wanden van een put, riool of gemaalkelder aanbrengen. Hierdoor ontstaat een droge laag die niet poreus is waar we vervolgens de coating overheen aanbrengen.

Naast riolering onderhoud is het mogelijk dat er bij putten gebreken aan het licht komen waarbij droogmortel geen uitkomst biedt. Bij wortelgroei, overbelasting of schade maken we gebruik van Ergelit 10SD. Dit is een mortel dat snel uithardt. Als gaten worden gedicht dan zal de druk op specifieke punten juist toenemen. Dit probleem lossen we met deze mortel op.

Voor riolen en putten

Het is bekend dat infiltratie schade toe kan brengen aan riolen, ook bij put onderhoud is het een veel voorkomend gebrek. Er kunnen tevens andere gebreken zijn die als gevolg hiervan ontstaan of naast het vocht aanwezig zijn. Bij onderhoud aan een septische put is de aanwezigheid van vocht normaal, het is wel van belang om mogelijke schade in een vroeg stadium te ontdekken en te repareren. Denk bijvoorbeeld aan wortels van bomen of planten die door kieren groeien of scheuren die zich steeds verder uitbreiden. Heb je vragen over wat infiltratie is en hoe THS putrenovatie dergelijke gebreken snel repareert? Informeer dan direct naar de mogelijkheden en onze voordelige tarieven.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!