Putrenovatie of vernieuwen?

Een put aanleggen is een kostbare investering. In de loop der tijd zal er veroudering optreden of er ontstaat slijtage of schade. Dan kun je terecht bij THS putrenovatie. Wij beheersen zowel de beproefde methoden als innovatieve technieken om iedere put of gemaalkelder weer in perfecte staat te brengen. Of is het beter om de boel af te breken en opnieuw te beginnen?

Wat is putrenovatie?

Putten en gemaalkelders hebben niet het eeuwige leven. Zowel van buiten als binnen zijn er diverse factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van een put of kelder. Intensief gebruik zal leiden tot slijtage, dat is normaal. Als na put inspectie blijkt dat het mogelijk is om putrenovatie toe te passen, dan kiezen we de methode die het beste aansluit op de slijtage of schade.

Wat is er mogelijk met putrenovatie?

Er zijn diverse mogelijkheden, dit zijn de twee meest voorkomende renovatiewerken:

1. Putcoating

Om een coating aan te brengen zal eerst het bestaande oppervlak gereinigd worden. Afhankelijk van de situatie kunnen we dit met een TSSR uitvoeren. Dit proces biedt direct een goede ondergrond voor de putcoating. We maken hiervoor gebruik van hoogwaardige mortel die in kleinere formaat putten of kelders automatisch aangebracht wordt. Deze coating is niet alleen H2S resistent maar de ruimte kan doorgaans dezelfde dag weer gebruikt worden.

2. Infiltratie

Wat is infiltratie? In de aarde zit grondwater. Dit zal na verloop van tijd in de wanden van een put of riool doordringen. Water infiltratie is daardoor een veelvoorkomend probleem waar gelukkig wel een duurzame oplossing voor bestaat. Door speciale droogmortel te gebruiken is het mogelijk om een basis te creëren waar we de uiteindelijke coating overheen aanbrengen.

Het belang van put onderhoud

Beter voorkomen dan genezen. In plaats van grondige putrenovatie is het beter om periodiek put onderhoud uit te laten voeren door THS. Dit voorkomt onvoorziene problemen en het kan daarnaast de kosten drukken omdat we kleine problemen eenvoudig zullen verhelpen.

Riool onderhouden

In de riolering komen er veel stoffen voorbij die de wanden kunnen aantasten. Ook voor riolering onderhoud moet je bij THS zijn. Als eerste voeren we rioolinspectie uit om de status van de locatie in kaart te brengen. Vervolgens zullen we aan de riolering onderhoud uitvoeren in overleg met de opdrachtgever. Deze werkzaamheden zijn vlot uitvoerbaar zodat de klant het riool snel weer in gebruik kan nemen.

Septische put onderhouden

Dan is er ook nog het onderhoud aan de septische put. Dit is een eenvoudig systeem om water te zuiveren op basis van bezinking. Bacteriën houden de put langer schoon omdat ze het bezonken materiaal zullen verteren. Op een gegeven moment zal professionele reiniging of putrenovatie nodig zijn. Neem geheel vrijblijvend contact op met THS voor een offerte.

Bedankt voor het invullen, wij bellen u zo snel mogelijk terug!
Helaas is de aanvraag niet verzonden, probeer opnieuw!